Ons team

Liesbet Ven

Podoloog

25 jaar geleden behaalde ik mijn diploma in de podologie aan de Arteveldehogeschool te Gent. De ervaring die ik via het Erasmusproject had opgedaan in Queen Margarets College te Edinburgh gaf mijn enthousiasme voor het beroep nog een boost.

Van 1996 tot 2001 was ik werkzaam te Maastricht bij Podotherapie Willems en startte gelijktijdig mijn eigen praktijk te Hasselt.

In 2001 werd de praktijk in Meldert-Lummen een feit.

Vanaf 2001 tot op heden was ik ook werkzaam in het algemeen ziekenhuis te Diest op de dienst endocrinologie voor het verzorgen van diabetespatiënten.

Regelmatig volgde ik in de loop der jaren bijscholingen.

De meest recente bijscholingen zijn  :

 • in 2020 sportspecifiek onderzoek bij knieletsels
 • in 2021 opleiding tot biomechanisch expert : knie
 • in 2021 opleiding tot biomechanisch expert: heup
 • in 2021 Bikefit academy: Podologie voor wielersporters
 • in 2021/22 Intensive course Sportpodologie

Als vertegenwoordiger van de podologie help ik waar ik kan in multidisciplinaire raden en word ik regelmatig gevraagd lezingen te geven in verband met mijn beroep.

In mijn vrije tijd hou ik van fietsen, wandelen en muziek.

Luus Tormans

Podoloog

In juni 2021 behaalde ik mijn diploma als podoloog aan de Arteveldehogeschool te Gent. Hierna ben ik meteen het werkveld ingegaan als podotherapeut in Nederland. Ik heb besloten om als podoloog in België te starten en het team hier te komen versterken.

Doorheen mijn gevarieerde stages heb ik op veel vlakken ervaring mogen opdoen en heb ik alle aspecten van podologie al mogen ontdekken. Als stagiair heb ik mogen meewerken in een diabetes voetkliniek. Daarnaast heb ik veel kennis opgedaan over de anatomie en de biomechanica van de mens. Ieder deeltje van dit beroep vind ik boeiend en uitdagend.

Mijn leergierigheid zorgt ervoor dat ik me graag bijschool en steeds beter wil worden in mijn vakgebied. Het liefst werk ik met kinderen en sporters.

Mijn recente bijscholingen zijn:

 • In 2021 : RondOm : podologie bij wielrenners, beenlengteverschil en bekkenproblematiek bij kinderen
 • In 2020 opleiding tot biomechanisch expert : voet en enkel
 • In 2020 : diabetessymposium
 • In 2020 : voetklachten bij MS, Parkinson en spierdystrofie
 • In 2020 : wearables binnen de sport en de gezondheidszorg
 • In 2020 : Limcosport : spier- en peesblessures, een multidimensionale benadering

Ik ben een persoon die enthousiast en positief door het leven gaat. Ik spendeer mijn vrije tijd graag met vrienden, ik reis graag en natuurlijk ga ik ook eens graag shoppen. Als hobby ga ik regelmatig tennissen.

Vincent Cochez

Osteopaat

Om onze klanten multidisciplinair te kunnen helpen is het handig een uitstekende osteopaat in huis te hebben.

Door mijn interesse in het menselijk lichaam ben ik na mijn middelbare studies verder gaan studeren voor osteopaat aan de International Academy for Osteopathy, waar ik in 2014 afgestudeerd ben. Aangezien ik het belangrijk vind om up-to-date te blijven met mijn technieken en medische kennis volg ik regelmatig bijscholingen.

Als osteopaat behandel ik bewegingsbeperkingen in het volledige lichaam. Dit wil zeggen dat je bij mij terecht kan met een grote reeks uiteenlopende klachten. Ik neem graag de tijd om te luisteren naar uw klachten en samen met u een behandelingsplan op te stellen.

De behandeling bestaat bij mij voornamelijk uit zachtere technieken, maar in overeenstemming met u kan er in sommige gevallen ook gekraakt worden.

Bij osteopathie draait alles rond bewegingsbeperkingen in het lichaam opheffen en de patiënt in de totaliteit behandelen.

© 1996 - 2021 - Liesbet Ven - Podoloog