Ingegroeide nagel

Vaak hebben mensen last van pijn aan de nagels. De oorzaak hiervan kan zowel slecht knippen zijn als een verkeerde vorm van de nagel.

Wanneer u geen uitweg meer weet, en u zich NIET wil laten opereren willen we u graag van dienst zijn. Wij zijn gespecialiseerd in de niet-operatieve behandeling van ingegroeide nagels.

Wat kan u verwachten bij een eerste consulatie?

Voorzichtig wordt er nagekeken wat de oorzaak van de pijn is. Indien er een stukje nagel in de huid zit wordt dit vakkundig verwijderd. De podoloog mag in België niet verdoven, maar door gebruik van een verdovende creme een uur voor de consultatie is een pijnlijke verdovingsspuit vaak overbodig. De patiënt heeft meestal meer angst dan pijn voor een meestal korte behandeling.

Na verwijdering van de nagelsplinter wordt er in eerste instantie een steriel gaasje aangebracht langs de zijkant van de nagel zodat de huid en de nagel gescheiden worden. Deze blijft er meestal twee dagen inzitten. Er kan een pijnstiller genomen worden na de behandeling.

Na twee dagen wordt de nagel opnieuw verzorgd . Indien nodig kan er ook een kunstnagel aangebracht worden  langs de zijkant van de nagel.

Wat zijn hyperconvexe ( of gebolde) nagels?

Dit zijn nagels die erg inkrullen waardoor de randen van de nagel in de huid drukken.

Wat is een nagelbeugel?

Bij erg krullende nagels kan er nadat de tenen ontstekingsvrij zijn een klein nagelbeugeltje geplaatst worden ( zoals op de tanden) waarbij de nagels opnieuw kunnen rechttrekken. Dit beugeltje wordt vastgezet met een beetje kunsthars. Om de zes weken komt de patiënt terug op consultatie en worden deze beugels opnieuw aangespannen .

In totaal kan de behandeling een tot twee jaar duren waarna de beugels gewoonlijk tijdelijk kunnen afgelaten worden. Meestal kan dit in de zomer, terwijl we in de winter de beugeltjes er terug op zetten. Op deze manier wordt de nagel niet verkleind en blijft hij er normaal uitzien. Het is toegestaan nagellak te gebruiken op de beugels.

.